HTML

Tusványos

Tusványos az évről-évre megismétlődő teremtésaktus, ami filozófiai képtelenség, de nem ez az egyetlen furcsaság benne. Például Tusványoson sosincs hétfő, ami jól jelzi, hogy 2011. július 19–24. között is kizökken az idő a hétköznapok körlogikájából.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.07.23. 21:03 kytin

Szavazz a legkirályabb erdélyi városra!

A baráti kerékpártúrák túlnőttek magukon, a résztvevők száma már rég meghaladja a húszfős osztálykirándulásnyi alaptömeget. Márkaépítés lett belőle, hogy az Erdélyen kívül és belül élők is jobban megismerjék, értkeljék, megtartsák és fejlesszék mindazt a kincset,
amit az évszázadok alatt a természet és az itt lakók létrehoztak.

Az Élő Erdélyért Alapítvány égisze alatt ma már több százan azért dolgoznak azért, hogy minél szélesebb körben megismertessék és megszeretessék szülőföldjüket. 2005 óta honismereti kerékpártúráka szerveznek, tavaly pedig a Transylvania Top10 online projekt formájában Erdély-márkázásba kezdtek - tudtuk meg Boda Szabolcs és Ábrahám Endre előadásából, akik az egyesület elnöki és alelnöki posztjait töltik be.

A www.transylvaniatop10.com egyfajta online közösségi tértéként funkcionál, ahol interaktív turisztikai derbi keretein belül Erdély kiválóságai mérkőznek meg. A harc természetese nem vérre megy, hanem ismertségre és elismerésre. A fegyveres erők három fő platformon ütköznek egymással szavazatok formájában: szabadidős lehetőség, hangulat és látnivaló. Bárki kifejtheti véleményét, voksolhat és szabadon szerkesztheti az álala feltöltött tartalmakat.

A Transylvanya Top10 egy lehetőség, tájékozódási pont, úticélkalauz, kikapcsolódás, sőt egy életforma - része is egyben. Mert Erdély egy életérzés, sokkal több, mint sok víz, óriási hegyek, csinos zöld fák és magyarságukat megörző emberek parádésen vegyített enyvelege, ezt hirdeti Erdéy-márka szlogenje is: „Hagyd elvarázsolni magad!”. Az Egyesület szűlőatyjainak nem titkolt célja az Erdély-brandinggel - melynek első mérföldköve a Transylvania Top10 -, hogy az utazóknak bebizonyítsák, érdemes Erdélybe jönni- nem csak a remek áfonyapálinka miatt. Az itt lakóknak szeretnék megmutatni azt, mi mindenért különleges dolog Erdélyben élni - a medvékkel együtt is.

Mindezek mellett fő szándék, hogy románoknak figyelmét felhívják arra, hogy a vámpírlegendákkal, dicső történelmi múlttal rendelkező, sokszínű terület és lakói ékes, aktív részesei az országnak. Erdély kultúrájának és a letűnt korok szellemi értékeinek megőrzésével, ápolásával, materiális javainak fejlesztésével fényes csillagként ragyoghat az ország jó hírnevének képzeletbeli egén, és mindannyian élvezhetik annak előnyeit. Szóval, legyél részese te is az Erdély-fílingnek: utazz, kattnts, értékelj!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tusvanyos.blog.hu/api/trackback/id/tr332171796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása