HTML

Tusványos

Tusványos az évről-évre megismétlődő teremtésaktus, ami filozófiai képtelenség, de nem ez az egyetlen furcsaság benne. Például Tusványoson sosincs hétfő, ami jól jelzi, hogy 2011. július 19–24. között is kizökken az idő a hétköznapok körlogikájából.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.07.22. 23:43 elTorro

A huligánok mindig vigyáznak egymásra. Szubjektív élménybeszámoló egy koncert margójára

(előzmények, ahol elmondom, hogy mi a pálya)

Egy magát megnevezni nem kívánó Nagyon Megbízható Zene- és Műértő Ismerősöm már délután látta a Huligánokat egyik teraszon inni és részegedni. Erre egy másik, Hasonlóan Megbízhatóan Zene- és Műértő Ismerősöm hozzátette, hogy nem is csoda, mert azt a zenét nem is lehet másképpen csinálni.

Habár a Hooligans számomra eddig ismeretlen volt, fél kilencre, amire a koncert elkezdődött volna már teljes mértékben előítéletekkel ittas voltam. Persze, előítéletesnek lenni olyan, mint pesszimistának, vagy kellemesen csalódsz, vagy igazad van. Most mondjam, hogy igazam volt? Persze: igazam volt.

(közben, amikor bevallom, hogy nem figyeltem oda órán)

Nem feltétlenül akarom eljátszani itt az elitista kultúrharcost, de nappal nem túl jó rock-koncerten lenni olyan, mintha Krajova-Turnu-Severin személyvonaton utaznál: kihozza belőled a szociológust. Látod kik állnak körülötted, milyen demográfiai csoporthoz tartoznak, milyen ruhákat viselnek, melyik a kedvenc könyvük és kivel álmodnak szépeket. Ezek az információk pedig sötétedésig sokkal jobban lekötötték az érdeklődésemet. A teljesség igénye nélkül tipológiával is előrukkolhatok
1. fiatal tini-rocker – az életkor rohanó világunkban relatív. Hogy 15 éves, vagy 22 már Isten sem tudja, azonban a Hooligans meghatározó mérföldkő életében. A szövegeket természetesen tudja.
2. a szociábilis idegen – mindig Nem – Nincs – Nem adok pólóban jelenik meg. A társadalmi attitűdje ruházatán található. Cigit kérni tőle nem ajánlatos. A szövegeket természetesen tudja.
3. bohócruha 2.0 – malacsapkában vagy tetőtől talpig bőrszerkóban. A kontextust figyelembe véve viccesnek tűnik, de szíve mélyén huligán. A szövegeket természetesen tudja.
4. szkeptikus újságíró és barátai – kötelességből van ott, barátainak sört fizet, hogy nem unatkozzon. A szövegeket természetesen nem tudja.

(közben után, amikor megtudjuk, hogy a figyelem azért mégsem lankad)

Az előbb említett egyik Nagyon Megbízható Zene- és Műértő Ismerősöm azt mondta, hogy az ideális rock-koncert nappal kezdődik és este ér véget. Sötétedés után eljött az idő ezt a hipotézist tesztelni, amikor bizonyosságot nyert, hogy az elmélet a gyakorlattól igencsak távol van.
A Hooligans ezt jól bizonyította, hiszen mind énekhangban, mind zene-minőségben, mind üzenetben olyan volt mint a MISZSZ sátorban a hosszúkávé: híg, de rossz.

(következtetés, amikor megtudjuk, hogy tényleg mi a pálya)

Ha zene nem is, üzenet volt dögivel. A gitárt–közelítjük–az erősítőhöz versenyben a Hooligans mellett Hendrix vizipisztoly, szabadon jobb, mint nem szabadon és ha huligánok vagyunk, mindig vigyáznunk kell egymásra. Hogy milyen formában, mikor és hol, az a visszatapsig titok maradt.

UI: a fenti írás természetesen nem tükrözi az önfeletten táncoló táborlakók véleményét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tusvanyos.blog.hu/api/trackback/id/tr372169787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása