HTML

Tusványos

Tusványos az évről-évre megismétlődő teremtésaktus, ami filozófiai képtelenség, de nem ez az egyetlen furcsaság benne. Például Tusványoson sosincs hétfő, ami jól jelzi, hogy 2011. július 19–24. között is kizökken az idő a hétköznapok körlogikájából.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.07.23. 16:36 elTorro

A három Tusványoson kétharmad… Interjú Sándor Krisztina főszervezővel

Krisztinával egy teraszon találkozunk – véletlenül – habár megbeszéltük, hogy interjú esete forog fenn. A szervezés mellett pénteken előadásokra is volt idő.

XXI. Tusványos, a MIT-nek pedig a harmadik. Három a magyar igazság?
Sándor Krisztina (nevet… természetesen): Hát igen, olyan szempontból eljött az igazság, hogy két év után végre úgy szervezhettük Tusványost, hogy kétharmados Fidesz győzelem van a hátunk mögött és teljesen más hangulattal, más lendülettel lehetett nekifogni a szervezésnek. Ez nem csak a szervezőkön érződik, hanem azokon is, akik ide érkeznek a táborba, úgy hogy ilyen szempontból mindenképpen különleges szám ez a három nekünk is.

Azt mondtuk, hogy idén nyílt kártyákkal játszunk. Mik az idei tábor tapasztalatai? Szervezői szemmel, meg nem csak.
SK: Szervezői szemmel az volt az elképzelésem, hogy a nyílt lapok szlogen hatására a meghívottak, az előadók tényleg teljesen nyíltan és anélkül, hogy visszafognák magukat mondják el mi fáj, mi nem megy jól, melyek azok a kérdéskörök, amelyekkel nem foglalkozunk eleget. Az előadásokat azonban sajnos nem sikerült úgy követni, amennyire szerettem volna, nem tudom tartalmilag ez mennyire valósult meg, viszont a nyitás az jó volt, hiszen a tusnádfürdői polgármester köntörfalazás nélkül elmondta mindenkinek, hogy mi zavarja polgármesterként. Az előadók azonban visszatérnek erre a jelszóra, és ennek jegyében próbálnak bizonyos dolgokat kimondani.
A mottó tehát mindenképpen jó választás volt a részünkről.
A szervezési csapaton belül is nyíltságra szólítottuk fel a szervezőket, ha valami baj van először a stábfelelősnek szóljanak, illetve igyekezzen mindenki elnéző lenni a másikkal, mert elég húzós ez a hét. Mostanra a fáradság azért kezd kiütközni az embereken.

Tudom, hogy hátra van még Hobo, Orbán Viktor, meg Băsescu is de vannak-e már jövőbeli tervek?
SK: Ma reggel már úgy kezdődött a szervezői irodában a munka, hogy néhány jövőre vonatkozó elképzelést már megfogalmaztak a kollegák, hogy mit hogyan kéne csinálni és mit kéne másképp, viszont mindenkit leintettem, hogy maradjunk azért itt és ha lejár az ősszel kiértékeljük és azt hiszem a „hogyan tovább”-ról az akkor fogunk beszélgetni.

Időjárás szabályzó lesz?
SK: Az nem, ha csak mi magunk nem szabályozzuk kicsit az életmódunkat. Egyébként a tegnap (csütörtök – szerk. megj.) az első nap a héten, hogy nem volt eső…
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tusvanyos.blog.hu/api/trackback/id/tr712171311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása