HTML

Tusványos

Tusványos az évről-évre megismétlődő teremtésaktus, ami filozófiai képtelenség, de nem ez az egyetlen furcsaság benne. Például Tusványoson sosincs hétfő, ami jól jelzi, hogy 2011. július 19–24. között is kizökken az idő a hétköznapok körlogikájából.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.07.22. 23:26 MihawK

Berágva

Fogyó-, vagy hízókúra a táborozónak Tusványos? Igénytelenek, vagy gurmandok járnak a szabadegyetemre? Rövid összeállításunkban azt próbáltuk feltérképezni, mitől hízik a táborozó.

Mivel mi is a szervezők közé tartozunk, természetesen ingyen jár a kaja. Milyen jó! – mondjátok ti. Milyen rossz!!! – mondjuk mi. Mármint a kantinkoszt. Kutatómunkánk során fény derült arra is, hogy a szervezők élelmezéséért felelős vendéglő feltétellel kapott még egy alkalmat a bizonyításra, amit idén is elszúrt (remélem – szerk. megj.). Ha még mindig nem tiszta: csak azért esszük, mert nem hoztunk konzerveket otthonról.

Na de lássuk csak mi  lenne a kínálat, ha pénzt akarunk költeni. A sportpályát körülölelő, továbbá a tábor különböző pontján lévő gyorskajálási lehetőségek száma elég nagy. A kínálat pedig – mint egy valamirevaló fesztiválon – elég bő. A különböző sültektől (csirke, kolbász, miccs…) kezdve csokis lángoson, pizzán és jó drága főtt kukoricán át, változatos a diétás alkoholfelhozatal is, na de erről majd a holnapi lapszámban.

Ha minősíteni akarunk, a tábori étkezés a rossztól a közepesig terjed csupán; aki (ennél) többre vágyik, annak minimum a Malomcsárdába kell menni.

Rövid közvéleménykutatást is végeztünk: a megkérdezettek túlnyomórésze csak lángoson és miccsen él. Újságírói és fogyasztói fejjel ezt nem egészen értjük, mivel mindkettőre órákat kell várni. Akit sajnos még nem sikerült megkérdezni, de továbbra is „vadásszuk”, az egyik törzsvendége táborunknak, a medve. Csak feltételezni merünk: eléggé igénytelen állat lehet, a helyében én biztos málnáznék az erdőben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tusvanyos.blog.hu/api/trackback/id/tr332169762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása