HTML

Tusványos

Tusványos az évről-évre megismétlődő teremtésaktus, ami filozófiai képtelenség, de nem ez az egyetlen furcsaság benne. Például Tusványoson sosincs hétfő, ami jól jelzi, hogy 2011. július 19–24. között is kizökken az idő a hétköznapok körlogikájából.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.07.22. 20:17 AlfonZ

A bejegyzés tartalma: Verespatak

A csütörtöki nehézsúlyú birkózási maraton egy valóban nehézsúlyú témával ért végett a fősátorban. Terítéken Verespatak, a zöld sarokban pedig Tőkés László és Remus Cernea. Gondolom Tőkés Lászlóról nem szükséges különösebb ismertetőt írni, tusványosi viszonylatban viszonylag ismert sportoló. Azt viszont fogadom nem tudtátok, hogy mielőtt még a Zöld párt elnöke lett volna, Cernea 1997-ben belépett az RMDSZ-be tiltakozásként a román politikusok ultranacionalista megnyilvánulásai ellen.

A verespataki bányaprojekt kapcsán a leggyakrabban az állóháború szó hangzott el, úgy látszik a szemben álló felek egy patthelyzet-közeli állapotban készítik elő a következő lépést. Tőkés László, Áder Jánossal közösen kidolgozott nyilatkozattervük által elérte, hogy az Európai Parlament elítélje a ciánalapú bányászati technológiákat. Cernea azt szorgalmazta, hogy a Verespatakon található római műemlékek mihamarább kerüljenek fel az Unesco világörökségi listájára. A másik oldalon a bányavállalat nem sajnálja a pénzt a lobbyra és a reklámra, féligazságokból épít imázst magának és megpróbálja a teljes politikai szférát a saját oldalára állítani.

Az áldatlan helyzetből való kimozdulást mindketten a politikai elit határozott cián-ellenes állásfoglalásában látja, melyre többször is felszólították az illetékes kormányzati vezetőket. Tőkés László azzal érvelt, hogy az érték-alapú politizálásban a gazdasági értek sose múlhatja felül a természetvédelmi értéket. A mérkőzés javában zajlik, az izmok egymásnak vannak feszülve és a jónak muszáj győzni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tusvanyos.blog.hu/api/trackback/id/tr602169358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása